De gewenste toekomst drijft verandering!

Na ruim 10 jaar als management consultant bij een adviesbureau te hebben gewerkt, lonkte het ondernemerschap en liet deze gedachte mij niet los. De variatie in mijn werk en het steeds weer eigen maken van een andere wereld vind ik supermooi. Dus dát was het niet. Wat het wél was, was dat ik van klus naar klus rende. Mijn agenda zat altijd vol, maar van welke opdrachten krijg ik werkelijk de meeste inspiratie?

Ik vroeg me af: hoe zal het één jaar later eruit zien als ik voor mezelf zou beginnen? Ik stelde me voor: dit betekent tijd voor het ontwikkelen van een aanbod op nieuwe trends en waarvan ik voorzie dat het succesbepalend zal zijn voor mijn klanten. Dit betekent het ontdekken van mooie samenwerkingen met inspirerende, nieuwe mensen. En het betekent één groot avontuur, waar ik een hoop van ga leren. Dit idee deed mij dromen en erin geloven. En nu, één jaar later is het werkelijkheid geworden en ben ik ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen. Kortom, mocht je twijfelen aan je huidige werk of tegen knelpunten aanlopen, stel je dan voor hoe het zou zijn als het perfect zou zijn. Hoe ziet het er dan uit? Wat is er dan aanwezig, dat er nu niet is? Mijn boodschap voor anderen is dan ook: pak je ruimte, volg je passie en benut je kracht!

In mijn trainingen en advieswerk probeer ik mensen in de actiestand te brengen door niet in te zoomen op de knelpunten en belemmeringen, want dit verkleint je ruimte om te denken in oplossingen. Maar daarentegen juist de ideale toekomst te visualiseren en vervolgens de mogelijkheden die erin liggen om dat te bereiken. Want de gewenste toekomst is de basis voor verandering en verbetering.