Wij zijn Manon Diepenmaat en Marijke Burghoorn. Jarenlang zijn wij als management consultants verbonden geweest aan RONT Management Consultants. Na beiden meer dan 10 jaar vanuit deze organisatie voor vele bedrijven en in verschillende sectoren werkzaam te zijn geweest, hadden we zin in iets nieuws en verfrissends. We hebben de krachten gebundeld en zijn per 1 januari 2018 organisatieadviesbureau Lemon Consulting gestart. Wij werken daarbij nauw samen met Vonkers, een netwerk van adviseurs met wie wij dezelfde visie op organisatie ontwikkeling, delen.
Sasja Abbenhuës is een Vonkers-collega met wie wij regelmatig samenwerken bij het verzorgen van trainingen of begeleiden van (verbeter)trajecten.

Wie is Manon Diepenmaat?

Verandering komt pas tot stand als medewerkers de verandering zelf (mede) mogen bepalen. Ik ben niet de expert, dat zijn de medewerkers! Het gaat erom deze expertise te zien en te benutten. Het liefst niet door mij, maar door henzelf, zodat eigenaarschap daar ligt waar deze hoort en medewerkers wíllen bijdragen aan verandering. Daarbij staat de ‘lemon’ symbool voor mijn frisse aanpak in het meedenken met de klant om te komen tot een passende aanpak of oplossing. Ik bekijk vraagstukken graag vanuit andere invalshoeken en ga hands-on te werk. Analytisch, optimistisch, doortastend en resultaatgericht zijn woorden die bij mij passen in mijn werk als trainer en adviseur. Daarnaast publiceer ik regelmatig over mijn werkervaringen en ben ik onder meer co-auteur van de managementboeken ‘Lean: van hype naar verbetercultuur’ en ‘A3 methodiek’. Mijn roots liggen in Twente en ik woon met mijn partner en twee kinderen in Bussum. Voor meer informatie over uitgevoerde trajecten, trainingen en publicaties, zie mijn CV.

E-mail: manon@lemonconsulting.nl of tel: 06-10193107.

Wie is Marijke Burghoorn?

In mijn advisering staan altijd twee invalshoeken centraal: hoe zorgen we ervoor dat de klant/cliënt de best mogelijke dienstverlening/zorg krijgt en hoe kunnen we het werk voor medewerkers zo makkelijk mogelijk maken. Deze basis vanuit de Lean-filosofie is mij echt op het lijf geschreven. Ik werk vanuit een gezonde nieuwsgierigheid naar hoe het er in organisaties aan toe gaat, daarin verraadt zich mijn achtergrond als cultureel antropoloog. Om duurzame oplossingen te creëren help ik organisaties om hun reflecterend en lerend vermogen te ontwikkelen en in te zetten. Ik ben al ruim 5 jaar als zzp-er werkzaam en werk sinds januari 2018 nauw samen met mijn oud-collega Manon binnen Lemon Consulting. Voor meer informatie over uitgevoerde trajecten, trainingen en publicaties, zie mijn CV. Verder woon ik met veel plezier in Enschede, ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen.

E-mail: marijke@lemonconsulting.nl  of tel: 06-33308973.

Wie is Sasja Abbenhuës?


Ik word blij van een Braziliaanse churrasco en samen mooie resultaten behalen. En met mijn oog voor verbetering is er altijd wat te doen. Leren door te doen. Abraço.
Ik werk sinds januari 2018 nauw samen met Manon binnen Lemon Consulting en binnen het adviseurs netwerk Vonkers, waar wij beide bij aangesloten zijn.

E-mail: sasja@vonkers.nl of tel: 06-46848272.